Börja dagen med din egen morgonrutin

Dom flesta av oss har svårt att få tiden att räcka till. Ofta prioriterar vi dessutom oss själva sist. Först när barnen är nattade och disken undanplockad får vi ett par minuter för oss själva innan det är dags att gå och lägga sig. I det läget är risken stor att vi inte har den mentala styrka som krävs för att göra våra rörlighetsövningar, meditera eller stretcha den där korta höftböjjaren som vi skulle behöva. Oftast blir det en stund framför TV’n istället. Lösningen är att prioritera oss själva först och ta en stund i början av dagen. Börja med 5 minuter och prova dig fram till vad som passar dig bäst och vad just du känner att du behöver och vad som ger dig styrka för resten av dagen. En bra början är att kliva upp ur sängen, dricka ett stort glas vatten och börja med någon typ av dynamisk lättare rörelse till exempel ett par solhälsningar, det räcker med ett par stycken. Avsluta med att blunda och ta ett par djupa andetag. Det blir en morgonrutin i miniformat som förhoppningsvis inte känns särskilt betungande men som kommer att ge dig lite extra kraft under dag. Efter en tid kommer du kanske känna som mig att det här är en av dom bästa stunderna på dygnet när man faktiskt har tid att utveckla sig själv.

Här är några exempel på aktiviteter som kan vara med i morgonrutinen:

  • Yoga
  • Stretch och rörlighet
  • Meditation
  • Reflexion och planering av dagen.

Nyckeln till framgång är som alltid att börja i liten skala. Det ska nästan kännas löjligt enkelt men jag lovar att alla som små stunderna kommer att få effekt på sikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *